2015. február 11.

Kraftwerk Gázmotor KFT

 

Sajtóközlemény             

A Kraftwerk Gázmotor Kft Új telephelyének lÉtesítése Kiskunhalason

 

Az Új Széchenyi Terv Dél-Alföldi Operatív Program keretén belül a telephelyfejlesztés és ipartelepítés a területi kohézióért tárgyú pályázati kiíráson a Kraftwerk Gázmotor Kft. 69,99%-os mértékű
 37.728.712 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert. A beruházás összköltsége 53.898.161 Ft.

 

A Kraftwerk Gázmotor Kft. 2010 májusában alakult. A társaság gázmotorok javításával, karbantartásával foglalkozik az ország egész területén. A vállalkozás kulcsemberei a hazai energetikai piacon nagy tapasztalattal rendelkeznek kapcsolt hő- és energiatermelő berendezések (gázmotoros blokkfűtő-erőművek, turbinák) és kapcsolódó létesítményeinek tervezése, kivitelezése, üzemeltetése, szervizelése kapcsán. A cég energetikai auditokat, tanulmányokat, elemzéseket is készít az igényeknek megfelelően.

 

A társaság jelenleg mintegy 10 db szerződéses karbantartási tevékenységet végez gázmotoros blokkfűtőerőművek területén, összesen kb. 25 gázmotort szolgál ki szerződéses vagy megrendeléses viszonnyal. Ezen tevékenység színvonalas ellátása és további bővítése céljából volt szükség egy új, korszerű telephely létesítésére.

 

A Kraftwerk Gázmotor Kft. a tavalyi év folyamán vásárolt egy 4284 m2-es telket Kiskunhalas Város Önkormányzatától. A kiskunhalasi ipari parkban elhelyezkedő telken, az Új Széchényi Terv Dél-Alföldi Operatív Programjának keretében elnyert támogatásnak köszönhetően zöld mezős beruházás keretében új telephelyet létesítettek. A felépült, 260 m2 hasznos alapterületű könnyűszerkezetes csarnokban, mely magában foglalja az egyéb helyiségeket (tárgyaló, iroda, teakonyha, közlekedő, szociális helyiségek), gyártási és szerelési tevékenységet folytatnak.

 

A telephely energiaellátását teljes mértékben megújuló energiával kívánják megoldani, jelen projekt keretében egy 50 kV A-es napelemes kiserőmű telepítése valósult meg.